A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Milkshake cu banane

Postat de: Meea in Bauturi

  Întâi de toate, decojim banana și o punem in blender. Adăugăm laptele, înghețata, vanilia și pișcoturile. În funcție de cat de lichid doriți sa fie...Citeste continuarea

Bastonase de pui

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine pieptul de  pui , se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime potrivita. Intr-un  bol  se pune faina cu condimentele si se amesteca bine....Citeste continuarea

Galuste din cartofi cu ragu de porc...

Postat de: simona72 in Porc

Pentru ragu: carnea de porc, se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare(eu am folosit un wok)...Citeste continuarea

Foi de brick tunisiene

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se spală prazul și se taie marunt.  Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca.  Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui, rosii,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Pieptul de pui se cresteaza cu ajutorul unui cutit, se bate cu un ciocan, se spala, se da cu sare, apoi se unge cu putin FUCHS Fix pentru Gratar. Se aseaza pe grillul electric uns cu ulei pana...Citeste continuarea

Prajitura cu piure de castane si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu cartofi...

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Legumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol.  Dam si restul legumelor pe razatoarea...Citeste continuarea

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Prepararea este foarte simpla, dar aveti nevoie de un robot de bucatarie In vasul robotului punem toate ingredientele si mixam pana cand se omogenizeaza si puntem lucra cu aluatul. Pe un...Citeste continuarea

Sirop de zmeura

Postat de: dantes in Sirop / Compot

Curatam si spalam zmeura apoi o punem la fiert cu apa si zaharul.Se fierbe circa 20 minute si luam periodic cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.La sfarsitul fierberi adaugam sucul de la o...Citeste continuarea

Mini calzoni

Postat de: Adele in Pizza

Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas incapator se pune faina ,se amesteca cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apap calda ,si se lasa putin.Apa se toarna peste faina...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozarella si rosii

Postat de: carla27carla in Pui

Se spala pieptul de pui si se taie in 2.Se tamponeaza cu un servetel pentru a se usca de apa. Se face cate 5 crestaturi in pieptul de pui dar nu pana jos. In fiecare crestatura se pune 1 felie de...Citeste continuarea

Pizza rapida fara blat

Postat de: mihasara in Pizza

Taiem cubulete mezelurile, cascavalul si legumele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si sos bolognese

Postat de: momo121 in Spaghete

Pastele le fierbem in apa cu sare 8-10 minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Intr-o tigaie calim ceapa si ardeiul taiate marunt, adaugam baconul si prajim cateva minute, amestecand...Citeste continuarea

Foietaj cu ciocolata amaruie

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu rahat

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie. Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am adaugat...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rosii cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam...Citeste continuarea

Tort Cristina

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se separa ouale.Se bat la robot untul (sau margarina)  cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine. Se adauga cacaoa, apoi se toarna laptele in fir subtire,...Citeste continuarea

Briose cu dovlecel si branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Tarta cu branza si dovlecel

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la...Citeste continuarea

Parastas barbatesc

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

                Ingredientele se consuma in ordinea si cantitatile dorite . Citeste continuarea

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati...Citeste continuarea

Tarta fara coacere cu biscuiti,...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Macinati bine biscuitii Oreo intr-un blender cu tocator. Adaugati untul topit si continuati sa macinati pana se omogenizeaza totul bine. Puneti biscuitii intr-o tava de tarta cu fund...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: dantes in Dulceata / Gem

Spalam bine caisele le scoatem samburii si le blenduim sau le dam prin masina de tocat carne.Adaugam sucul de la o lamaie si le punem la fiert,cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul si le lasam...Citeste continuarea

Cheesecake cu lămâie (fără...

Postat de: AndrutzaP in Dulciuri

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.    Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici (fără...

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

   Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.     Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ness si arahide

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de...Citeste continuarea

Coaste de miel cu legume la slow...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-un vas ceramic, intercalându-se cu...Citeste continuarea

Spaghete bolognese

Postat de: roxana_simona in Spaghete

Calim ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Punem carnea ,vinul și pasta de tomate și o lăsăm să fiarbă. Punem condimentele după gust. Pregătim spaghetele...Citeste continuarea

Prajitura ''combinata''

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu dovlecel...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere. Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa...Citeste continuarea

Perisoare de vita in sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o...Citeste continuarea

Prajitura bicolora cu visine si...

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Scoatem samburii visinelor si le punem la stors. Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar...Citeste continuarea

Mâncare de mazăre cu roșii și...

Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legume

  Ceapa, taiata marunt, se caleste in cele 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugati ardeiul tocat cubulete. (Eu am vrut initial sa pun si un morcov dar m-am razgandit-morcovul face...Citeste continuarea

Cheesecake marmorat

Postat de: BucatariaRamonei in Dulciuri

Pentru inceput pregatim baza cheesecake-ului. Topim untul in cuptorul cu microunde sau pe aragaz la foc mic si il lasam sa se racesca. Maruntim biscuiti cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi...Citeste continuarea

Cakepops

Postat de: Meea in Dulciuri

Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat,...Citeste continuarea

Mancare de praz cu carne de vita

Postat de: stefy_a in Vita

- se taie carnea bucati, se spala si se pune la fiert - cat timp fierbe carnea, curatam prazul, il spalam si il taiem rondele - curatam bine de spuma apa in care fierbe carnea, si cand carnea...Citeste continuarea

Soté de legume cu oua

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

Se taie cartofii si morcovii rondele si se pun la fiert la foc mic, alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute. Se adauga o jumatate de lingurita de Delikat legume si sare, dupa gust. Cand...Citeste continuarea

Soté de ficat

Postat de: ancutsa in Ficat

Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins si se intoarce tot timpul pe ambele parti cat se prajeste. Se adauga sare si piper macinat dupa...Citeste continuarea

Stufat

Postat de: ancutsa in Porc

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt....Citeste continuarea

Tocana de dovlecei si fasole verde...

Postat de: merisor67 in Conserve

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu...Citeste continuarea

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

Postat de: ancutsa in Porc

Se spala carnea, se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei, cu sare si piper. Cand se rumeneste un pic, se acopera cu o cescuta cu apa si se lasa sa fiarba. Cand scade apa, se acopera...Citeste continuarea

Lipii taranesti

Postat de: ancutsa in Piine

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa...Citeste continuarea

Paine impletita de casa

Postat de: ancutsa in Piine

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia. Acum...Citeste continuarea

Snitele de porc cu garnitura de...

Postat de: Adrian2016 in Porc

       Cotletele le batem bine pe ambele parti.Le saram,piperam,le trecem prin faina si ouale batute bine cu putina sare si piper.Le prajim pe rand in ulei incins....Citeste continuarea

Paine cu mac

Postat de: ancutsa in Piine

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem...Citeste continuarea

Paine integrala

Postat de: ancutsa in Retete diabetici

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem...Citeste continuarea

Paine cu seminte si lapte

Postat de: ancutsa in Piine

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]