"Ziua cand imi rasfat nevasta"...sau iubitul :)), dar mi-ar placea sa ma rasfete el pe mine cu prajiturica asta pufoasa si delicioasa! E o bunatate de prajitura si v-o recomand cu mare maaare drag! Pentru aceasta m-am inspirat de pe blogul bucatareselor vesele.
Pentru o tava de 23x23cm: Blat de cacao:
Compozitia de branza:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.
Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare.
La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.
Compozitia de branza:
Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer. Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta. Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.
Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.
Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit.
O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place.
Sper s-o incercati si voi ca tare buna e!