Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

de Rocsi in Pui, 10 Sep 2016 | 17859 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata!
Iubesc puiul crocant, mai ales cel in fulgi de porumb, dar mereu ma feresc de el pentru ca oriunde te duci, ti-l da prajit in baie de ulei. Intr-o buna zi m-am hotarat sa imi fac eu acasa, sa pun ceea ce imi place, dar mai ales, sa il gatesc la cuptor. Doamne cat de bun a putut sa iasa! Sosul de iaurt a fost completarea perfecta! A devenit reteta preferata a familiei! Merita sa pregatiti asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • Pui:
  • 1 piept de pui mare dezosat
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 1 lingura plina mustar Dijon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei

Sos:

  • 5 linguri iaurt
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute marar verde
  • 1 lingura ulei de masline

Crusta:

  • 2 oua
  • faina alba
  • fulgi de porumb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt:

Puiul: Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura. Curatam usturoiul, il zdrobim si il adaugam in amestecul de sus. Peste tot acest amestec, punem bucatile de pui, le invartim bine si acoperim bolul cu folie alimentara. Dam totul la frigider peste noapte.

Crusta: Ouale le batem spuma cu un praf de sare si piper. Fulgii de porumb ii punem intr-un bol, ii maruntim cu mana, iar in alt bol punem faina alba. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Scoatem puiul de la frigider. Trecem fiecare bucata de pui prin faina, scuturam surplusul, prin ou batut, apoi prin fulgii maruntiti. Asezam puiul in tava. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor, dar cu ajutorul unei furculite pe care o bagam sub bucatile de pui, ca altfel mai raman fulgi lipiti pe hartia de copt. Daca nu serviti puiul imediat, dupa ce il scoateti din tava, trebuie acoperit pentru a nu se intari.

Sosul: Amestecam iaurtul cu mustarul, crema de branza, uleiul, sare si piper. Mararul verde il tocam marunt, il adaugam in sos. Servim puiul cu acest minunat sos!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

 Puteti adaugam un catel de usturoi zdrobit si in sos. Eu daca am folosit la marinarea puiului, nu am mai pus si in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

15.09.2016, 20:48

Dia, si noi la fel. Am gasit alternativa perfecta ca sa pot manca si eu. Nu iese la fel de crocant ca atunci cand il prajesti in ulei, dar mie una mi-a placut varianta asta!

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:20

super bun

Rocsi 1

19.09.2016, 19:01

Multumesc Bianca

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor