Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2016 | 30584 vizualizari

 

"Vinovata" pentru aceasta reteta este Ela68, careia-i multumesc pentru asa bunatate :-*
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari
  • 5-6 oua
  • 50 g unt topit
  • 150 g cascaval ras
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • sare,
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, laptele, faina, praful de copt  si cascavalul ras.

Potrivim gustul de sare si piper. 

Intr-un vas tapetat cu hartie de copt asezam straturi de aluat alternand cu felii de dovlecei, avand grija ca ultimul strat sa fie de aluat. Decoram cu cascaval ras si coacem la foc potrivit pentru 30­-40 min, pana ce tarta prinde o crusta aurie.  

Pentru a verifica daca e suficient de coapta, putem face testul scobitorii. 

Cand e coapta oprim focul, lasam sa se raceasca ( cine poate! :)) ) , portionam si servim.

TIPS-URI

1

In functie de cantitatea de lichid scurs din dovlecei si de marimea oualor puteti mari /micsora cantitatea de faina utilizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crochete cu ton si ricotta