Miroase a toamna si pentru ca am cules merele picate, nu din cer, ci din pom, am adunat si cateva nuci si mi-am zis ca merge la fix o placinta cu miros de toamna aurie.....
Mai intai culegem merele si nucile, apoi ne apucam si curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o cratita, adugam zaharul si punem cratita pe foc, la foc mic, sa se caleasca. Cat timp se calesc merele spargem nucile si curatam miezul de coaja, se curata usor ca sunt crude. Cand merele sunt aproape gata adaugam scortisoara si mai lasam cca 10 min pe foc.
Foile: Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si amestecam bine, apoi punem uleiul si apa, omogenizam si adaugam amoniacul stins cu otet.La final incepem sa punem faina, nu o punem pe toata odata, treptat ca e posibil sa nu trebuiasca 1 kg, mie mi-a intrat cca 900 g. Framantam o coca suficient de tare cat sa o putem intinde. Am tapetata tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi am intins o foaie pe toata suprafata, am intins-o cu mana, cu o furculita am intepat foaia, am pus merele calite, am nivelat si apoi am presarat nuca. Deasupra n-am intins foaie, m-am jucat putin cu coca si am facut ce se vede-n poza....Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 35 min. Se scoate tava din cuptor se lasa la racit, daca ai rabdare, apoi se pudreaza sau nu, dupa preferinta si se portioneaza. De preferat sa o portionam rece, dar cine sa aiba rabdare, prea mirosea frumos si musai trebuia gustata....