Ciulama de pui cu dovlecel

de Bya Ralu in Pui, 8 Sep 2016 | 10203 vizualizari

 

Am mancat odata la un restaurant si mi s-a parut foarte interesant, asa ca azi am pregatit si eu si e foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de fasonari de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 1/2 legatura marar
  • ulei de masline
  • vegeta/pipe/tumeric/praf de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu dovlecel:

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare.

Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva minute,dupa care se scot pe o farfurie.

Peste uleiul in care am prajit puiul se pune ceapa tocata marunt,se caleste cateva minute dupa care se adauga zeama in care a fiert puiul,se lasa cateva minute sa fiarba dupa care se adauga dovlecelul curatat de coaja,taiat felii mai grosute si in doua.

Dovlecelul nu se fierbe pana devine foarte moale.Circa 5 minute si pregatit amestecul de faina cu smantana si subtiat cu apa si adaugam in oala.

Punem si condimentele si usturoiul pisat.

Se lasa sa fiarba cateva minute iar la sfarsit punem mararul tocat marunt.

Se serveste cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

madi_marin 1

16.05.2018, 19:49

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:11

Interesant, voi face si eu!

Anett 1

15.03.2022, 13:05

Super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar