Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Sep 2016 | 3080 vizualizari

 

Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa. Le-am decorat cu seminte de susan, cimbru si oregano. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri smantana;
  • 200 g margarina;
  • faina cat cuprinde;
  • 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou pt aluat + 1 ou pentru uns aluatul;
  • Susan, cimbru si oregano
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru:

 

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.

Se da aluatul 30 de minute la frigider.

 

Se preincalzeste cuptorul.

Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.

Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras. Se decoreaza cu seminte de susan si condimentele preferate.

 

Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii.

Eu am obtinut 4 tavi de saleuri.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/saleuri-de-casa-cu-susan-cimbru-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:11

Buuuuune

Ancutsa 1

11.09.2016, 13:17

Camelia, multumesc mult!

Ancutsa 1

11.09.2016, 13:17

Multumesc mult, Rux!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori