A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert rulada din albusuri cu gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in...Citeste continuarea

Ciorba de octombrie cu bunatatile...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am...Citeste continuarea

Lichior smochine

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda . Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert . Intre timp curatati legumele si cartofii ....Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti...Citeste continuarea

Compot din piersici rosii de gradina

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu...Citeste continuarea

Limonada de mango

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci...Citeste continuarea

Mere la borcan pentru placinta

Postat de: Bunica in Dulciuri

Merele se spala si se lasa sa se usuce putin. Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot. Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara. Merele rase se...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie la...

Postat de: Bunica in Rata

Pentru inceput spala pulpele, tamponeaza cu servetele de bucatarie si apoi parleste-le. Varza rosie spalata se toaca fideluta si se freaca putin cu sare. Ia vasul de la slow cooker Crock...Citeste continuarea

File de merlucius si legume en...

Postat de: panacris in Peste

Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...Citeste continuarea

Fasole galbena cu perisoare

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol. Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: robert_badica in Porc

Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, nuca...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare.  Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin

Postat de: ctlina in Peste

Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie.  Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi.  Spălați...Citeste continuarea

Gratin de vinete provensal

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul  Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins....Citeste continuarea

Varza dulce cu costita afumata,...

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Cum se prepara Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie: Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam...Citeste continuarea

Gnocchi cu piept de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu doua tipuri de...

Postat de: MonicaGR in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet. Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa...Citeste continuarea

Desert rulou fara coacere

Postat de: MonicaGR in Bucataras in oras

Se pun mierea si zaharul pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand se topeste zaharul. Adaugam untul si mai fierbem 4 minute. Toate nuciferele se pun intr-o tavita si se coc la cuptor 5...Citeste continuarea

Mancare de conopida

Postat de: MonicaGR in Mancaruri de post

Conopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare. Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, la tigaie

Postat de: robert_badica in Prajituri

Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în...Citeste continuarea

Papricas de curcan

Postat de: oanapl in Curcan

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...Citeste continuarea

Terci de ovaz cu banane si merisoare

Postat de: robert_badica in Mancare copii

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu,...Citeste continuarea

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe

Postat de: mitinita in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea

Budinca de chia cu portocale

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: mitinita in Piine

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...Citeste continuarea

Cartofi noi in stil grecesc

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se spala cartofii si feliaza. Se pun in tava impreuna cu uleiul de masline. Se adauga supa de pui, sucul de lamaie proaspat stors, usturoiul,...Citeste continuarea

Desert budinca cu lapte si tapioca

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa,...Citeste continuarea

Desert negresa cu dovleac si migdale

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...Citeste continuarea

Desert Kurtos Kalacs la tava

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată ....Citeste continuarea

Clatite de post

Postat de: robert_badica in Mancaruri de post

Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si...Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri umpluta...

Postat de: momo121 in Prajituri

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...Citeste continuarea

Salata de naut cu telemea

Postat de: robert_badica in Salate

Mai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: cristina1985 in Fusilli

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.     Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva...Citeste continuarea

Desert prajitura Lady Di

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Desert prajitura Teodora si George

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea

Desert tort Egiptean, varianta Miha

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan,...

Postat de: oanapl in Curcan

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea

Desert macarons cu ganache de zmeura

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru bezea:   Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de: oanapl in Vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...Citeste continuarea

Desert briose cu smochine si ciocolata

Postat de: ladydi in Dulciuri

Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de...Citeste continuarea

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati...Citeste continuarea

Piept de pui marinat cu rozmarin,...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins...Citeste continuarea

Crap prajit, marinat in lapte

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Bucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...Citeste continuarea