De ceva vreme mă tot bântuie papillotele ăsta! Acum că s-a întamplat un accident (viscolul de săptămâna trecută!) și a cazut curentul la țară vreo 2 zile, s-au cam dezghețat multe în congelator, așa că vrând nevrând a trebuit să execut somonul. L-am împrietenit și cu ceva legume. A ieșit super bun! J P.S. și dacă Cristena a postat bibanul in papillote, am zis asta e, hai cu somonul! :)
Pentru Reteta de somon cu legume en papillote sunt necesare ca si ingrediente: somon, praz, gogosari, morcovi, broccoli, conopida.
Iata cum se prepara Reteta de somon cu legume en papillote
Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt.
Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon.
Se asezonează de sare, piper și rozmarin, apoi se împachetează peștele ca și un cadou, pentru siguranță am folosit și o sfoară din siliocon, specială pentru gătit.
Se pune pachețelul la copt în cuptorul preîncins, la gătit cca. 15 minute la 200 grade. Apoi încă 15 minute descoperit cca. 10 minute la 20 grade.
Este delicios și mai ales sănătos! Spor și poftă bună!