Ador mirosul dovleacului copt in bucatarie asa ca m-am pus pe treaba si am facut o tarta delicioasa.
Pentru Reteta de tarta cu dovleac si crema de branza sunt necesare cateva ingrediente: faina, zahar, unt, dovleac, crema de branza, oua.
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si crema de branza
Prima data am pregatit aluatul deoarece acesta trebuie sa stea putin la rece.
Intr-un bol am adaugat faina, praful de sare, zaharul pudra si scortisoara. Am amestecat ingrediente uscate dupa care am adaugat untul taiat bucatele.
Cu ajutorul degetelor am incorporat untul in faina pana am obtinut consistenta nisipului. Am pus iaurtul peste amestecul de faina si unt, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios si omogen.
Am dat aluatul la rece 20 de minute timp in care am pregatit umplutura.
Bucatile coapte de dovleac le-am asezat in bolul unui blender si am pisat pana am obtinut o consistenta cremoasa. Am adaugat peste dovleac crema de branza, ouale, zaharul vanilat cu aroma de citrice si zaharul. Am incorporat bine toate ingredientele.
Am uns o tava cu putin unt, am asezat aluatul si l-am nivelat bine. Am dat blatul timp de 10 minute la 180°C in cuptorul preincalzit dupa care l-am scos, am asezat crema de dovleac si am introdus din nou tava la aceeasi temperatura timp de 40 de minute.
Am lasat tarta sa se raceasca, am decorat-o cu biscuiti si drajeuri de ciocolata pentru a o face mai atractiva pentru copii.
Sper sa va placa reteta mea de toamna.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Tarta cu dovleac.
1
Se unge tava cu unt indiferent de aluatul realizat. Se taie rece pentru a se intari crema.