Scrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri ca-s asa sfanta) Sf. Clement , asa ca am zis sa fac ceva rapid sa cinstesc sfintenia asta. La multi ani mie !
Pentru a face Reteta de Tiramisu cu ciresata sunt necesare urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, oua, zahar, ness, ciresata, cirese amare.
Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cu ciresata
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am continuat sa mixez cca 5-6 min. Separat am mixat galbenusurile cu 75 g zahar pana si-au schimbat culoarea si si-au dublat volumul. Pentru cei care nu mananca ouale crude , crema de galbenusuri si de abusuri se poate pregati pe baie de abur. Peste crema de galbenusuri am adaugat 500 g mascarpone si am mixat cateva minute pana crema a devenit omogena, la final am incorporat bezeaua din albusuri, am incorporat cu ajutorul unui tel cu miscari lente de jos in sus. Am obtinut o crema spumoasa si aerata, un deliciu. Mi-am pregatit apoi amestecul pentru inmuiat piscoturile, am frecat nessul cu zaharul si ciresata, apoi am diluat cu lapte. Mi-am pregatit platoul/tava pe care am asamblat tiramisu. Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili pentru chec, mi-au intrat fix 10 piscoturi pe lungimea tavii. Am intins un strat subtire de crema, apoi am inmuiat piscoturile- nu foarte mult- si le-am asezat in sir indian pe suprafata tavii, 10 bucati. Am pus crema intr-un posh si pe fiecare piscot am pus cate 3 alveole de crema, peste fiecare alveola am asezat o cireasa amara din ciresata, fara sambure. Am procedat la fel cu al doilea strat, am obtinut 4 straturi de piscoturi ( 40 bucati in total) peste ultimul strat de piscoturi am pus restul de crema si am ornat cu cirese dar de data asta nu le-am mai scos samburii, asta pentru un aspect estetic frumos, am pudrat cu cacao. Simplu, rapid si gustos, sa aveti pofta !