Reteta de peste pe pat de legume in papillote

de cristeena20 in Peste, 29 Noi 2023 | 1449 vizualizari

 

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt. 
Pentru aceasta Reteta de peste pe pat de legume in papillote sunt necesare cateva ingrediente: biban, ceapa, parz, morcovi, sparanghel si creveti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de peste pe pat de legume in papillote
  • 1 biban mediu
  • 1 ceapa
  • o bucata de praz
  • tija de telina (putin)
  • 1 morcov mic
  • cateva bucati de sparanghel
  • 4-6 creveti
  • unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de peste pe pat de legume in papillote:

Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper.

Spalam legumele si le curatam. Morcovul se fierbe putin si apoi il taiem bastonase subtiri; taiem la fel ca si paiele, prazul, ceapa si tija de telina; sparanghelul se pregateste si el. Curatam putin din pielea de la jumatea lui si il taiem in bucati potrivite. Crevetii se curata de coaja.

   Desfacem o hartie de copt vegetala, asezam in mijloc legumele in straturi, apoi presaram cu sare si piper, asezam o felie de peste, apoi creveti si unt deasupra, deasupra celalalt filet de peste. 

   Impaturim hartia de copt astfel incat sa fie bine inchisa, sa se gateasca totul la aburi. 

   Dam la cuptor pentru 25 minute.

    Desfacem hartia si servim legumele cu pestele.

Vezi si reteta de Somn in papillote.

TIPS-URI

1

Eu as mai fi vrut sa folosesc fenicul, dar nu am gasit.

2

Se pot face in 2 papillote -un filet in fiecare. Noi asa am facut intr-unul pentru amandoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de peste pe pat de legume in papillote" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban cu sos dulce- acrisor