O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.
Pentru aceasta Reteta de peste pe pat de legume in papillote sunt necesare cateva ingrediente: biban, ceapa, parz, morcovi, sparanghel si creveti.
Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper.
Spalam legumele si le curatam. Morcovul se fierbe putin si apoi il taiem bastonase subtiri; taiem la fel ca si paiele, prazul, ceapa si tija de telina; sparanghelul se pregateste si el. Curatam putin din pielea de la jumatea lui si il taiem in bucati potrivite. Crevetii se curata de coaja.
Desfacem o hartie de copt vegetala, asezam in mijloc legumele in straturi, apoi presaram cu sare si piper, asezam o felie de peste, apoi creveti si unt deasupra, deasupra celalalt filet de peste.
Impaturim hartia de copt astfel incat sa fie bine inchisa, sa se gateasca totul la aburi.
Dam la cuptor pentru 25 minute.
Desfacem hartia si servim legumele cu pestele.
Vezi si reteta de Somn in papillote.
1
Eu as mai fi vrut sa folosesc fenicul, dar nu am gasit.
2
Se pot face in 2 papillote -un filet in fiecare. Noi asa am facut intr-unul pentru amandoi.