Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 10 Noi 2023 | 2495 vizualizari

 

"Culori de toamna in bucate"
Daca va doriti ceva dulce cu pere, ceva super delicios, incercati aceasta tarta, care este o minunatie! Aluatul fraged, crema delicioasa de vanilie si perele aromate, au facut ca aceasta tarta sa ne placa nespus de mult. Am in plan sa o repet saptamana viitoare, pentru ca am avut musafiri si nu am apucat decat sa o gust. 
Pentru Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie sunt necesare cateva ingrediente: unt, oua, faina, lapte, pere, indulcitor.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

  • Pentru aluat: Pentru crema de vanilie:
    • 160 gr unt
    • 2 oua
    • 1 lingura indulcitor pudra cu vanilie (sau 1 lingura zahar pudra)
    • 300 gr faina
    • un praf de sare
    • 600 ml lapte
    • 2 oua
    • 4 linguri amidon
    • 6 linguri indulcitor (sau 6 linguri zahar)
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 pere
    • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 ingura zahar brut)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie, pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul. Adaugati laptele, invartiti bine, apoi puneti amidonul si amestecati pana este dizolvat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Cand s-a racit, puneti vanilia si o mixati usor.

Aluatul: Untul rece, taiat cuburi, il amestecati intr-un bol cu ouale, indulcitorul si un praf de sare.  Adaugati jumatatea din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi adaugati restul de faina. Framantati pana obtineti o bila de aluat omogen. Intindeti o foaie din aluat, o asezati intr-o tava de tarta de 26 cm. Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, taiati surplususl. Il intepati cu furculita din loc in loc, il dati la rece 20 de minute. Dupa acest timp, scoateti cu tava de aluat din frigider. Puneti crema mixata, o nivelati. Perele spalate si bine sterse, le taiati felii pe lung. Le asezati peste crema, presarati indulcitorul gold deasupra. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!

Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tarta rapida cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu capsuni