Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

de oanapl in Prajituri, 12 Noi 2023 | 2475 vizualizari

 

"Culori de toamnă în bucate." 
Dacă e toamnă, musai zic să profităm de bunătățile ei. Am primit câteva gutui și nu am putut rezista tentației de a pregăti o prăjitură delicioasă. Le-am combinat cu mere, nuci și bezea și a ieșit un deliciu. Cu chiu cu vai m-am abținut și am mâncat doar 3 felii :))
Vă invit să încercați și voi prăjitura și să vă convingeți cât e de delicioasă. Eu m-am inspirat pentru rețetă de la Nicolaie Tomescu și am adaptat rețeta după gustul meu.
Pentru reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, unt, oua, smantana, gutui, mere, nuci.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

  • Foi:
  • 450 g făină albă
  • 120 g zahăr tos
  • 5 g praf de copt
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • Un praf de sare
  • 1 ou întreg
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g smântână cu 25% grăsime
  • Umplutură:
  • 800 g gutui gata curățate de coajă și semințe
  • 700g mere gata curățate de coajă și semințe
  • 40 g zahăr măcinat
  • 4 linguri de pesmet
  • Scorțișoară
  • Bezea:
  • 2 albușuri
  • 80 g zahăr tos
  • 50 g nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci:

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel încât să se obțină o compoziție nisipoasă. Se adaugă smântâna, oul și gălbenușurile, praful de copt și se frământă rapid atat cât să se obțină un aluat omogen. Se pune aluatul într-o folie și se dă la rece pentru minim jumătate de oră.Se dau gutuile și merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și se storc de suc, apoi se adaugă scorțișoara și zahărul și se amestecă bine.

 Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se împarte aluatul în 2 părți.

Pe o foaie de hârtie de copt se întinde aluatul cu dimensiunea de 25/35 cm și se trasferă cu tot cu hârtie in tavă. Se înțeapă cu furculița din loc în loc și se presară 2 linguri de pesmet.
Se distribuie compoziția de gutui și mere stoarse, iar la final restul de pesmet. 

Se pune cealaltă foaie și se apasă ușor și se înțeapă din loc în loc cu un băț de frigăruie sau o scobitoare. 

Se bat cele 2 albușuri împreună cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul și se întinde bezeaua peste ultima foaie, apoi se distribuie nuca tocată grosier.

Se dă la cuptor pentru 50-55 de minute sau până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească în tava în care s-a copt după care se taie.

Vezi si reteta de Tarta cu gutui

TIPS-URI

1

in loc de pesmet puteți folosi biscuiți pisați

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor