Am gatit cotletul in sos cu ciuperci si a iesit o bunatate. Se stie ca aceasta carne este slaba, nu este suculenta deloc, dar in aceasta combinatie a iesit pe gustul tuturor.
Pentru Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: cotlet porc, unt, ceapa, ciuperci, smantana, usturoi.
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor
Se spala cotletul, se sterge cu prosoape de hartie si se taie felii potrivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie se pun 25 g de unt la topit. Dupa ce s-a incins, se asaza bucatile de carne in tigaie si se lasa sa se caleasca pe ambele parti, pana devine carnea alba. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa deoparte.
In aceeasi tigaie se pune restul de unt si se lasa sa se topeasca. Ceapa curatata si spalata se taie in felii si se pune in tigaie. Se lasa sa se caleasca pana devine translucida. Intre timp se scurg ciupercile si se taie in bucati mai mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa impreuna 2-3 minute, adaugand sare si piper dupa gust. Se toarna apoi smantana de gatit, se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, se mai potriveste gustul cu sare si piper daca este nevoie, dupa care se stinge focul. Tot acum se adauga si usturoiul pisat sau taiat feliute mici.
Intr-o tava se asaza bucatile de cotlet apoi se toarna sosul peste carne. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana incepe sa prinda o culoare aurie, in jur de 20-30 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Se verifica din cand in cand.
Intre timp se pregateste garnitura de cartofi sau orice alta garnitura preferati.
Cand este gata, se serveste carnea alaturi de garnitura si presarat deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Escalop de porc cu ciuperci brune.