Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 30 Noi 2023 | 3018 vizualizari

 

Ca e tort, ca e prajitura, acest desert cu morcovi este senzational, mai ales ca se gaseste in el tot felul de arome care incanta papilele gustative.
Si pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai postat retete, va aduc aceasta bunatate de prajitura, sa o savurati macar virtual.

Pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, morcovi, mere, nuci, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
  • Pt blat:
  • 300 g faina alba
  • 200 g zahar brun
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt pudra ghimbir
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3 oua
  • 150 g morcov ras
  • 150 g mere rase
  • 120 ml ulei
  • 50 g nuca macinata
  • 50 ml suc de mere

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2-3 lg zahar pudra
  • 300 ml smantana pt frisca
  • piure de gutui
  • zeama de la compot de gutui
  • pt pudrat nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Se adauga peste amestecul uscat ouale, morcovii si merele rase si uleiul. Se amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza. La final se adauga nuca macinata si sucul de mere. Se omogenizeaza din nou.

Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi intr-o tava cu dimensiunea de 22x32 cm. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se lasa la copt in jur de 15 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, timp in care se pregateste crema.

Crema: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra apoi se toarna smantana din frisca cate putin si se mixeaza pana devine o crema spumoasa, aerata si cu consistenta potrivita.

Intr-o tava se asaza unul din blaturi si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se unge apoi cu un strat de piure de gutui apoi cu cca 2 treimi din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca macinata.

Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tort de morcovi.

TIPS-URI

1

Se poate insiropa cu orice sirop preferati.

2

Piureul de gutui poate fi inlocuit cu un gem de gutui sau se poate renunta la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu afine si mure