Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2023 | 2567 vizualizari

 

O rețetă interesantă și versatilă ;) Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! :) Spor și poftă bună!  "Culori de toamnă în bucate." 
Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente: paine, lapte, oua, dovleac, carne.
 

 

INGREDIENTE

  • Pâine mai veche cca. 300 g,
  • Lapte cca. 200 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Dovleac ras cca. 200 g,
  • Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Usturoi granulat 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru topping:
  • Ketchup cca. 100 g,
  • Muștar cca. 50 g,
  • Zahăr brun 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna:

Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.

Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestcă ușor.

Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se înglobează și omogenizează toate ingredientele.

Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.

Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.

Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.

După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Chec aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict