Tot timpul am iubit dovlecii de aceea toamna pregatesc deserturi ca sa imi aduca aminte de copilarie.
Pentru Reteta de melc cu dovleac sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, oua, untura, dovleac si zahar.
Iata cum se prepara Reteta de melc cu dovleac
Aluat: se pune în bolul mixerului făina, amidonul, praful de sare, praful de copt, apa, untul topit, oul, smântâna, se amestecă până se formează un aluat neted și nelipicios.
Se lasă 30 de minute dupa care se împarte in bucati potrivite și se da forma unor bile.
Se amestecă uleiul cu untura, se aplatizează bilele de aluat cu palma și se ung cu amestecul de grăsime.
Pe rând, se întinde bila de aluat pana se obține o foaie subțire.
Se așază dovleacul amestecat cu zahăr și se rulează pana se obține un sul și îi dam forma unui melc.
Se pun melcii cu dovleac in tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preâncalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Placinta cu dovleac.