Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

de Panacris in Porc, 30 Noi 2023 | 1612 vizualizari

 

Mno, am apărut și eu acum la sfârșit de toamnă! Am tot căutat  rețete de toamnă și asta mi s-a părut tare apetisantă! Dulce acrișor și delicios! Spor și poftă bună! "Culori de toamnă în bucate." 
Pentru Reteta de friptura de porc cu roade de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa porc, ceapa, dovleac, cartofi, mere, merisoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă prăjiă cca. 2 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 3 căței,
  • Cimbru după gust,
  • Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g,
  • Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g,
  • Mere roșii 2 bucăți,
  • Merișoare uscate cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de friptura de porc cu roade de toamna:

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.

Între timp se curăță cartofii, dovleacul și se taie în bucăți grosiere, mai mari. Merele se spala și se taie în felii treisferturi, sau cu o formă de tăiat mre, multa mai rapid, cu coajă cu tot.

Într-o tavă termorezistentă se așează artistic feliile de mere și bucățile de cartofi, dovleac. Se presară merisoarele, apoi se asezonează de sare, piper, cimbru.

Carnea gătită se așează deaspura roadelor de toamnă, se adaugă și jiul (zeama lăsată de carnea gătită lent!) apoi se acoperă și se dă la cuptor, acoperit încă vreo 40-50 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit roadele de toamnă se mai lasă la rumenit cca. 10 minute la 250 grade.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Porc in stil chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura de porc cu roade de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun