Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura

de Ksenya in Muraturi, 2 Noi 2023 | 1522 vizualizari

 


 Pentru cei care nu agreaza otetul, vin cu o varianta de a mura ardeii iuti, adica cu saramura si atat. Aceasta varianta este testata si pot sa va spun ca ardeii murati astfel sunt aromati, crocanti si buni.
 Pentru Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura sunt necesare ingredientele: ardei iuti, apa, sare, marar, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura 
  • 1 kg de ardei iuti fie ei si bulgaresti mai putin iuti sau ce gasiti pe piata
  • 1,5 l apa
  • 60 g sare
  • 6-7 catei de usturoi
  • O legatura marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura:

Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura 

Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.

Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier.

 Intr-un vas incapator adaugam ardeii, mararul si usturoiul, apoi si saramura.

Saramura se prepara usor.

Dizolvam sarea in apa. Atentie! Sarea trebuie sa fie neiodata. Saramura este gata. Acoperim cu o farfurie si plasam o greutate pentru a tine ardeii in saramura.

 

Lasam astfel ardeii la temperatura camerei, timp de cateva zile chiar daca nu sunt sufficient scufundati in saramura.

Vom observa ca lichidul, cu fiecare zi care trece, devine cat mai mult.

Dupa 5-6 zile scoatem ardeii, ii scuturam de marar si usturoi si ii asezam in borcane.

Incercam sa-i ticsimcat mai bine.

Saramura veche o aruncam si pregatim alta noua, doar sa tineti cont ca va fi nevoie de saramura mai putina. De data aceasta saramura o vom fierbe si o vom turna peste ardeii din borcane.

Legati borcanele cu celofan sau capace de plastic si dati la rece.

Ardeii conservati astfel o sa va placa sigur.

 Vezi si reteta de Salata de ardei iuti.

 

TIPS-URI

1

pentru o mai rapida murare, recomand sa lasati ardeii o zi doua pe un prosop pentru a se ofili .

2

sarea obligatoriu neiodata

3

pastrati astfel ardeii la loc racoros si intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe