Reteta de tort cu mere si nuci

de oanapl in Torturi, 29 Noi 2023 | 2677 vizualizari

 

"Culori de toamnă în bucate."
Vă invit la o felie de tort delicios, foarte ușor de pregătit. Combinația de mere cu blat de nuci, pentru mine e curcubeu pe cerul gurii. Eu m-am inspirat de la Andreea chineesefood. 
Pentru Reteta de tort cu mere si nuci sunt necesare ingredientele: faina, oua, zahar, mere, nuci, ulei, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu mere si nuci
  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr (40 g pentru albușuri, 40 pentru gălbenușuri)
  • 50 ml ulei
  • 1 portocală (coaja rasa si sucul de la portocala)
  • 100 g nuci prăjite și măcinate
  • 1 praf sare
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 120 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg mere
  • 50 g zahăr
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 100 ml suc de mere (făcut în casă sau cumpărat)
  • 30 g amidon
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 10g zahăr vanilat
  • 5 g gelatina granule (optional)
  • Pentru stratul de frisca:
  • 100 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 300 ml frișcă lichidă 30% grăsime
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu mere si nuci:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci:

Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează fundul cu hârtie de copt.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un vas se mixează albușurile cu un praf de sare până se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă 40 g zahăr din cantitatea indicată la ingrediente și se continuă mixarea până când se obține o spumă lucioasă.

Separat, se mixează gălbenușurile împreună cu restul de 40 g de zahăr până când gălbenușurile se deschid la culoare. Se adaugă uleiul, coaja rasă de portocale, sucul stors de portocală și scorțișoara.
Se adaugă nucile, făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor cu o spatulă. La final, se încorporează treptat albușurile, cu mișcări largi de sus în jos. 
Se toarnă compoziția în forma de tort pregătită, se nivelează și se dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute, până când trece testul scobitorii.

Se lasă blatul să se răcească pentru 10 minute în tavă, apoi se scoate pe un grătar să se răcească complet. Este posibil ca în timpul coacerii, blatul să facă o calotă în mijloc. O îndepărtați cu ajutorul unui cuțit, nivelând astfel blatul.

Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie cubulețe. Se pun merele într-o cratiță împreună cu sucul de lămâie și zahărul și se călesc merele până când sunt moi și pătrunse (dar nu piure!). Într-un vas se amestecă sucul de mere împreună cu amidonul, apoi  se toarnă peste merele din cratiță. Se amestecă totul bine și se mai lasă pe foc mic până când tot amestecul se îngroață. Se ia cratița de pe foc, se adaugă scorțișoara, se amestecă și se lasă deoparte.

Dacă optați și pentru gelatină, hidratați gelatina în 3 linguri de apă, lăsați la hidratat 5 minute, apoi o topiți pe baie de aburi. Adaugați gelatina peste amestecul de mere cald și amestecați bine până când se omogenizează compoziția. Compoziția o veți monta peste blat ușor caldă, astfel încât să se stabilizeze bine peste blat.

Se pune blatul de nuci pe un platou, în interiorul unui inel reglabil de tort, tapetat cu folie de acetat. Peste blat se toarnă compoziția de mere ușor caldă. Se dă platoul la frigider pentru câteva ore sau cel mai bine, peste noapte.

Pentru stratul de frișcă: într-un vas se adaugă mascarpone împreună cu zahărul pudră și se mixează totul până când se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă frișca lichidă și se mixează 2-3 minute până când se obține o compoziție spumoasă.

Se scoate platoul de la frigider, se îndepărteaza inelul de tort și folia de acetat și se fac moațe de frișcă, apoi se pune platoul la frigider, până în momentul servirii. Se poate pudra cu scorțișoară.

Vezi si reteta de Tort de mere cu crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta