Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ingredientele pentru Rețeta de rulada de curcan pentru masa de Crăciun sunt: piept de curcan, cârnaciori, parmezan, legume, bacon.
Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun
Pregătirea pieptului de curcan
- Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor, până ajunge la o grosime uniformă pe toată suprafața.
- Învelim pieptul de curcan în folie alimentară și îl batem cu ciocanul de carne, pentru a îl frăgezi și pentru a îi mări suprafața.
- Condimentăm pieptul de curcan cu sare, piper, boia de ardei și ierburi aromatice.
- Ungem întreaga suprafață cu 3 linguri de muștar.
- Presărăm parmezanul ras.
Umplutura
- Scoatem umplutura de carne din cârnăciori, o fărâmițăm, o prăjim ușor în puțin ulei și o scoatem apoi din tigaie.
- În grăsimea rămasă, călim ușor legumele tocate: mai întâi usturoiul și ceapa, apoi ardeiul și morcovii.
- Lăsăm legumele în tigaia acoperită cu un capac, la foc potrivit, timp de câteva minute.
- La final, adăugăm curmalele tăiate în sferturi (sau stafidele) și mai călim 1-2 minute.
- Amestecăm carnea cu legumele și curmalele călite.
- Adăugăm 100 g de cașcaval ras și lăsăm umplutura să se răcească ușor.
Umplerea și rularea
- Așezăm umplutura pe lungimea pieptului de curcan, pe jumătatea mai apropiată de noi, lăsând liberă partea spre care vom încheia rularea.
- Rulăm cu atenție pieptul de curcan cu umplutura, așa încât să suprapunem cele două părți în partea de sus.
Sigilarea
-Așezăm cu grijă feliile de bacon peste partea superioară a ruladei. Suprapunem marginile feliilor de bacon.
- Introducem capetele feliilor de bacon sub ruladă. Dacă feliile nu sunt suficient de lungi, putem adăuga mai multe felii, astfel încât acestea să cuprindă întreaga suprafață a ruladei.
- Folosim sfoară de bucătărie pentru a sigila rulada și pentru a ne asigura că nu se desface la copt. Legăm mai întâi rulada circular, în 4-5 locuri, și apoi pe întreaga lungime.
Coacerea
- Așezăm rulada într-un vas în care am pus o foaie de copt și adăugăm în tavă puțină apă.
- Înainte de a o băga în cuptor, presarăm boia, ierburi aromatice deasupra și o ungem cu puțin ulei.
- Coacem rulada în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180°C.
Servirea
- Lasăm rulada să se răcească înainte de a tăia sfoara și de a o felia.
- Decorăm cu crenguțe de rozmarin și roșii cherry.
Poftă bună și Crăciun cu bucurie!
Vezi si reteta de Piept de porc cu salvie.