A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi si piept de pui cu lamaie...

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentele pentru pui, sare, piper. Cartofii se taie cubulete, se amesteca cu zeama de lamaie si sarea cu...Citeste continuarea

Fasole prajita

Postat de: ella87 in Mancaruri de post

Punem de cu seara, fasolea in apa, la inmuiat, schimbam de 2 ori apa. Dimineata, punem fasolea la fiert, la foc potrivit, cu o lingurita de inox in apa ca sa fiarba mai repede, (de la lume...Citeste continuarea

Desert tort la rece cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs. Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se...Citeste continuarea

Salata de pui in crusta de cocos si...

Postat de: Valclaudia in Salate

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pieptul de pui se asaza pe o farfurie si se asezoneaza dupa gust, cu sare si fulgi de chili, picuram cativa stropi ulei de porumb peste carne. Tapetam o...Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu dovleac

Postat de: andra001 in Prajituri

Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli perele bine. Le cureti de coaja si le tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie deasupra, pentru a nu se oxida. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere calite

Postat de: constantinescudorel85 in Dulciuri

Cernem faina. O punem intr-un castron si o amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm apa călduță treptat si framantam. Adăugăm si uleiul treptat si framantam un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem...Citeste continuarea

Salata de cartofi speciala

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de supa si ii taiem cuburi potrivite, nu foarte mici. In vasul cu cartofi, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava...Citeste continuarea

Varza cu orez si felii de soia

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Spalam orezul, iar varza o taiem feliute.  Intr-o tava, asezam varza, peste care presaram orezul, adaugam bulionul sau sucul de rosii, condimentele, uleiul si apoi turnam apa. Feliile de...Citeste continuarea

Salata Visul Stefaniei

Postat de: violeta30 in Mancare copii

Taiem rosiile cubulete, salata fasii, maslinele rondele, ceapa bucati potrivite, branza cubulete si asezonam cu sare (daca e cazul si nu e branza sarata) si ulei. Se serveste ca aperitiv....Citeste continuarea

Desert negresa de post cu banane

Postat de: constantinescudorel85 in Prajituri

Dam drumul la cuptor.  Topim cele 200 g zahar si tapetam peretii tavii. Tăiem bananele rondele si le punem peste zaharul topit.  Intr-un castron punem apa si zaharul si mixam pana...Citeste continuarea

Salata delicioasa

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Cantitatile difera in functie de gusturi. Am taiat rosiile cubulete, salata fasii subtiri, ceapa in bucati potrivite si maslinele rondele. Am asezonat cu sare si ulei. Se poate servi ca atare...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Intr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba. Taiem si ardeiul...Citeste continuarea

Desert gofre (Vafe) reteta la...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam. Amestecam...Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o...Citeste continuarea

Tarta cu urzici si branza de capra

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert,...Citeste continuarea

Chiftele de varza

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un...Citeste continuarea

Cel mai bun si pufos cozonac, facut...

Postat de: Oana in Dulciuri

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...Citeste continuarea

Desert american pancakes (cea mai...

Postat de: andra001 in Dulciuri

Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cocos si alune...

Postat de: andra001 in Torturi

Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se...Citeste continuarea

Mamaliga traditionala

Postat de: andra001 in Mancaruri de post

Vom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu aluat razuit

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat: Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de: Oana in Dulciuri

Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....Citeste continuarea

Desert briose cu mac, capsuni si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se...Citeste continuarea

Desert briose cu cacao si nuca de post

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi...Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu prune si...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Cernem faina într -un vas încăpător si o amestecam cu drojdia uscată si cu zahărul. Sucul il turnam in ibric...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa, apoi adaugi iaurtul, uleiul si esenta de lamaie. Faina o amesteci cu praful de copt si praful de sare si o...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si telemea

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu...Citeste continuarea

Placinta cu cartofi si ciuperci

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pui cartofii la fiert, in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii cureti de coaja si ii pasezi. Separat, pui la fiert ciupercile si apoi le toci in masina de tocat. (eu am folosit bureti,...Citeste continuarea

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor...

Postat de: amradu in Pastrav

Pastravul se spala bine cu apa rece, dupa se da prin faina si se pune in uleiul incins si se rumeneste pe ambele parti, dupa preferinte. Cartofii se pun in tava, se dau cu sare si piper si se...Citeste continuarea

Orez copt

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust) Cand este fiert,  acoperi vasul si il lasi asa 15 minute. Legumele le...Citeste continuarea

Desert briose de vanilie cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava...Citeste continuarea

Cum se face aluatul de foietaj

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu salam, mazare,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da...Citeste continuarea

Salata de castraveti cu ardei si...

Postat de: andrey88 in Salate

Se taie castravetii romb, ceapa rosie fasii ( julien), ardeiul gras cubulete, se toaca patrunjelul si se pun toata intr-un castron. Se adauga apoi sare, piper, otetul, uleiul si zaharul si se...Citeste continuarea

Salata picanta de telina cu salam...

Postat de: andrey88 in Salate

Se taie telina, ceapa rosie si morcovul betisoare (julien), salamul cubulete, apoi se zdrobesc putin alunele. Se taie ardeii iuti rondele, se pun toate ingredientele intr-un castron. Se...Citeste continuarea

Pui de balta pane

Postat de: dantes in Mancaruri cu carne

Spalati bine picioarele de broasca si treceti-le prin faina si oua batute si condimentate cu sare si piper dupa gust. Incingem uleiul in tigaie si prajim picioarele pana devin aurii. Le scoatem...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Postat de: autodiag in Ciorbe

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea

Mancare de orez cu legume

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, curatam ceapa de coaja si o taiem cubulete. O punem la calit in ulei incins si, cand este gata calita, adaugam orezul. Lasam doar 2-3 minute si adaugam 1 cana de apa si legumele. ...Citeste continuarea

Ciorba de mazare

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei. Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea

Desert tort cu lapte condesat

Postat de: sufletista in Torturi

Blat Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine. Adaugam faina, praful...Citeste continuarea

Desert mere cu umplutura de nuci

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea

Desert prajitura Orion

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se...Citeste continuarea

Desert maci cu vanilie si alune

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pandispanul: Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate...Citeste continuarea

Tacos cu sos de branza

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]