Delicii de Paste
Va invit sa incercati si voi o prajitura rapida si delicioasa care poate fi pregatita cu orice fruct de sezon.
Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.
Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor compozitia.
Faina o cerni impreuna cu praful de copt peste compozitie si amesteci totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.
Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta.
Compozitia o rastorni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelezi frumos, apoi pui capsunile taiate bucati si nectarinele taiate felii, pe toata suprafata.
Dai tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade C, la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca. jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoti prajitura pe un gratar si o lasi la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine, o portionezi dupa dorinta.