Blat:
Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si il coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet.
Crema de vanilie:
Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas, trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Mixam bine. Trecem amestecul printr-o strecuratoare ca sa eliminam micutele cocoloase ramase si o punem din nou, crema la foc mic si amestecam continuu, cu un tel, pana se ingroasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate o lingura si amestecam cu grija, de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu mixerul, la viteza mica, pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate o lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus.
Crema de ciocolata:
Incalzim frisca lichida la foc mic (nu trebuie sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate doua linguri de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Vom obtine o crema de ciocolata deosebit de gustoasa si cremoasa.
Asamblare:
Eu am folosit tava in care am copt prajitura. Am tapetat-o cu hartie de copt.
Taiem blatul in doua sectiuni. Insiropam prima sectiune foarte bine. Punem crema de vanilie si nivelam. Adaugam si a doua sectiune de blat. O insiropam foarte bine. Adaugam crema de ciocolata Nestle pe care o nivelam. Introducem crema in frigider, pentru aproximativ doua ore. Cu 20 de minute inainte sa scoatem prajitura din frigider, ne apucam sa pregatim jeleul de visine.
Jeleu de visine:
Hidratam gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem visinile si zaharul. Amestecam usor. Lasam visinile pe foc, pentru aproximativ 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute, le pasam cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste jeleul cald de visine. Amestecam pana se topeste gelatina. Scoatem prajitura din frigider si adaugam jeleul. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata prajiturii cu jeleu.
1
Daca doriti puteti adauga in fiecare crema gelatina.