Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta. Este un preparat simplu, o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?
Am adaugat cateva ingrediente in plus, spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/clatita-galette-de-cartofi.html
Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.
Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.
Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.
Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.
Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.
Gatiti la foc potrivit.
Dupa 10 minute, intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.
Serviti cald, cu o salada verde sau cu muraturi.