http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/orez-pilaf-jollof-ghana.html
Astazi va invit in Africa, mai precis in Ghana.
În anumite regiuni, se prepară orez ”jollof”, o formă locală de risotto. Pentru acest preparat, legumele, carnea (peşte) şi orezul sunt gătite simultan, într-un singur fel de mâncare.
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.
Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.
Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.
Sotati totul cateva minute.
Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati si adaugati cimbrul.
Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.
Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.
Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.
Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.