Orez pilaf jollof - Ghana

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2017 | 3139 vizualizari

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/orez-pilaf-jollof-ghana.html
Astazi va invit in Africa, mai precis in Ghana.
În anumite regiuni, se prepară orez ”jollof”, o formă locală de risotto. Pentru acest preparat, legumele, carnea (peşte) şi orezul sunt gătite simultan, într-un singur fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 1/2 pui taiat bucatele
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii taiate in cuburi
  • 1 ardei verde taiat bucatele
  • 3 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 cub Maggi de pui
  • 1 litre de apa
  • cimbru
  • 350 g orez pentru risotto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez pilaf jollof - Ghana:

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.

Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte.  Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.

Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.

Sotati totul cateva minute.

Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati  si adaugati cimbrul.

Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.

Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.

Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.

Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez pilaf jollof - Ghana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui