Desert tort cu 3 mousse-uri

de Aletta in Torturi, 3 Mai 2017 | 2856 vizualizari

 

Un alt tort, pregatit pentru o colega pentru aniversarea ei, deosebirea fata de celalalt tort, este ca este si mousse de ciocolata alba, reteta tot a lui Teo. 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 50 g faina
  • 80 g cacao
  • 120 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de zmeura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g zmeura
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Glazura de ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu 3 mousse-uri:

Mai intai, topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 min, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.

Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte.

Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi, ciocolata bucati impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, apoi pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.

Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse ul de ciocolata, deja intarita.

Pregatim mousse-ul de ciocolata alba: Se pregateste la fel ca ciocolata cu lapte. Se toarna peste mousse-ul de zmeura. 

Se decoreaza dupa gust. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu 3 mousse-uri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.05.2017, 21:02

Ce fain, dar ma gandesc cat de bun trebuie sa fie la gust!

Aletta 1

04.05.2017, 09:06

Delicios Rocsi, pacat ca nu am poze cu el inceput, ptr ca l am pregatit pentru o colega

dantes 1

04.05.2017, 13:52

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello