Cartofi frantuzesti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 4314 vizualizari

 

Nu știu dacă rețeta este de la francezi sau așa se numește ea, pur și simplu. Cartofii franțuzești sunt, nu numai buni, dar și ușor de gătit, iar asta mi se pare cel mai important. Bucătăria și gusturile trec dincolo de granițele teritoriale...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi mari (sau 12-14 cartofi mici)
  • 3 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 150-200 grame telemea
  • 200 gr smântână
  • 200 gr brânză dulce
  • 3-4 felii de șvaițer
  • 4 linguri de ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji.

Ouăle se fierb tari și se curăță de coji.

Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat, apoi brânza dulce, ouăle fierte tari, tăiate rondele, piper, o jumătate din cantitatea de smântână și o jumătate din cantitatea de telemea, răzuită fin. Se toarnă peste acest prim strat două linguri de ulei și se continuă cu cel de-al doilea strat.

Se aranjează al doilea rând de cartofi fierți tăiați rondele, se presară piper, se toarnă smântâna care a mai rămas, se pune restul de telemea rasă fin și la urmă, se acoperă totul cu feliile de șvaițer, stropite cu celelalte două linguri de ulei. Peste toată această compoziție, se toarnă cele două ouă bătute spumă.

Se dă la cuptor cam o oră sau până se rumenește frumos și scade smântâna (dar nu total, pentru că astfel mâncarea ar fi seacă).

Se servesc calzi. De regulă, mâncărurile cu cartofi se mănâncă fără pâine, dar cine vrea, nu-l poate opri nimeni...!

TIPS-URI

1

Cartofii franțuzești se lasă în cuptor până se rumenesc bine, dar trebuie să mai rămână puțin sos, pentru ca mâncarea să nu fie seacă.

2

Reîncălzită, această mâncare nu mai este la fel de bună. De aceea, e bine să faceți atât cât mâncați la o masă.

3

Rețeta nu conține sare, pentru că telemeaua este sărată. Cine dorește, poate să mai adauge sare, după gustul său, la consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sunca si cartofi la cuptor