crusta tarta:
umplutura:
crema:
Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider, pentru cel putin 1/2 de ora.
Intre timp, curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.
Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul si budinca.
Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarte. Intepam din loc in loc, aluatul, cu o furculita. (din aluatul ramas, eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)
Stoarcem bine merele si le asezam peste blat. Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu, pana incepe sa capete culoare deasupra (aproximativ 45-50 de minute).
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.
Pofta buna!