E o prăjitură foarte gustoasă care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.
Pentru blat, se separă ouăle.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.
Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme, plus albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia se împarte in doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade C, pentru cca. 20 de minute.
Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.
Pentru crema, hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece, pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem.
Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită.
Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, apoi cealaltă foaie de blat. Se dă la rece, până a doua zi, când se poate porţiona.
Poftă bună!