Desert cozonac Floare

de dantes in Dulciuri, 29 Apr 2017 | 2476 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici
https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-nuci-crocante-77203.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 120 ml lapte caldut
  • 60 g unt topit
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus + 1 ou intreg
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Pentru umplutura
  • 200 g crema de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Floare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile.

Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste blatul intins si se taie coca ramasa in exterior, se asaza blatul pe o foaie de copt, se unge cu crema de ciocolata si se repeta operatia cu celelale bucati de coca. Apoi se asaza un paharel in mijlocul blatului si se taie 12 fasii in exterior. Se iau cate doua fasii si se rasucesc spre exterior, de doua ori si se prind la capete pentru a-i da forma unor petale. Cu oul batut, se unge coca, se presara zaharul brun.

Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure