Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gratin de dovleac si branza raclette
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCurățați și tăiați dovleacul în bucăți. Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul...Citeste continuarea
Supa de peste cu taitei de ovaz
Postat de: katty in SupeBucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe pestrita...
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul...Citeste continuarea
Hamburgeri de casa cu chiftele de vita
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneChifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o...Citeste continuarea
Chiftele din carne tocata de vita -...
Postat de: momo121 in VitaCum se prepara Chiftele din carne tocata de vita - Reteta de parjoale gustoase Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne,...Citeste continuarea
Paste coquillettes cu mazare si bacon
Postat de: momo121 in PastePentru inceput punem untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit punem baconul, prajim 1-2 minute, adaugam ceapa taiata marunt si cand s-a inmuiat punem smantana de gatit, mazarea scursa de apa ei si...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantezie
Postat de: dantes in DulciuriPentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnat afumat,...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns...Citeste continuarea
Chifle pentru burgeri facute in casa
Postat de: costi7hector in PiinePentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si...Citeste continuarea
Mancare de varza cu sunca
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste. Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti...Citeste continuarea
Desert tort cu crema namelaka de...
Postat de: oanapl in TorturiCrema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...Citeste continuarea
Tocanita cu naut
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...Citeste continuarea
Crap cu lamaie si rozmarin
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de friptura de...
Postat de: oanapl in VitaCum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...Citeste continuarea
Supa din copanele de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in SupeCopănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea
Desert Banana Bread
Postat de: Reli_B in PrajituriZdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...Citeste continuarea
Desert tort cu cafea, cocos si visine
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita la cuptor
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...Citeste continuarea
File de salau la cuptor, servit cu...
Postat de: mirela0911 in SalauSe curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, nuci si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...Citeste continuarea
Desert trunchi de copac
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...Citeste continuarea
Papricas de porc cu galuste
Postat de: katty in PorcTaiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez brun la...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...Citeste continuarea
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Postat de: oanapl in CurcanSe pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....Citeste continuarea
Desert prajitura 13 ianuarie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina,...Citeste continuarea
Desert cozonac cu iaurt ( varianta...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Toate ingredientele, mai putin laptele, trebuie sa fie scoase de seara si sa stea la temperatura camerei. Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat drojdia uscata si am...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu portocale si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...Citeste continuarea
Ardei roundel-mar marinati
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am taiat...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu maghiran, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PorcFeliile de carne se sareaza si se pipereaza . Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete pe ambele parti. Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup...Citeste continuarea
Desert tort Bradul de Craciun
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac (bucatarie...
Postat de: costi7hector in Mancaruri de postCoacem dovleacul si baconul, după care calim ceapă și usturoiul împreună cu ghimbirul. Stingem cu apa, adăugăm cartofii, laptele de cocos, oregano, sare si piper dupa gust...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase turnate cu...
Postat de: robert_badica in DulciuriÎntr-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de...Citeste continuarea
Ciorba de caltabos afumat
Postat de: madi_marin in CiorbePunem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece. După aproximativ 20 de minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mango si...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...Citeste continuarea
Desert tort de clatite din albusuri
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Mai intai mi-am scos albusurile sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat deoparte, am cernut faina intr-un castron, am...Citeste continuarea
Sandvis vulcan
Postat de: David_Nechita in SandvisuriSe taie un capac din fiecare chifla, apoi se scobesc de miez. In fiecare se adauga cate 3 felii de salam, se preseaza, apoi se pune o jumatate de felie de cascaval. Se pun alte 3 felii de salam...Citeste continuarea
Desert budinca reciclata
Postat de: ladydi in DulciuriUngem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: oanapl in PorcSe spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...Citeste continuarea
Paste cu fructe de mare, broccoli...
Postat de: oanapl in Fructe de mareSe curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se...Citeste continuarea
Desert tort cu blat din albusuri si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta...Citeste continuarea
Carnati de curcan
Postat de: katty in CurcanTaiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit,...Citeste continuarea
Salata de oua cu avocado si porumb
Postat de: katty in SalateOuale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem...Citeste continuarea
Somon la gratar cu salata de...
Postat de: katty in SomonPresaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul...Citeste continuarea
Ciorba deasa de legume, cu...
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si mandarine
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul roz: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu bacon la slow cooker
Postat de: Bunica in PorcBucata de cotlet spalata si uscata cu servetele de bucatarie se portioneaza ( fara a strapunge carnea pana jos) in 6 felii. Intr-un bol mic se pun condimentele agreate si o lingura de ulei....Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de lamaie...
Postat de: Bunica in PrajituriBlatul Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Adauga peste aceasta beazea, zaharul si vanilia. Galbenusurile se freaca cu smantana ,apoi se adauga untul topit. Peste aceasta compozitie...Citeste continuarea