Va prezint o supa atipica prin prisma faptului la cum sunt combinate ingredientele.
Am facut-o prima oara, la inceput am fost reticienta la adaugarii branzei de vaci in supa.
Era si este o noutate pentru mine, insa la sfarsit cand am gustat-o, am zis:perfect!
Pentru Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World ai nevoie de urmatoarele ingrediente: creveti, ceapa, cartofi, dovleac, porumb, mazare, supa peste, orez.
Sursa de inspiratii cu mici modificari o gasiti aici
Indrazniti si o preparati, merita!
Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World
Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam 3-5 minute, pana se inmoaie.
Adaugam usturoiul si mai sotam 1-2 min.
Adaugam cubuletele de cartofi, dovleacul, porumbul, rosiile, orezul, pasta de rosii si oregano, amestecam si adaugam supa de peste. Fierbem 20 min.
Adaugam crevetii, mazarea, laptele evaporat si branza. Amestecam si mai fierbem 2-3 min.
Se potriveste de sare si piper dupa gust.
Se serveste cu cate un ou posat la fiecare portie.
Supa este gata!
Pofta mare!
Vezi si reteta de Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World).
1
Supa se serveste fierbinte.
2
Daca doriti puteti adauga si fulgi de ardei iute.
3
Laptele evaporat natur daca nu-l luati din comert, il puteti prepara si acasa, prin fierberea indelungata a laptelui, pana ajunge sa fie mai legat. Ideal intr-o oala tip tigaie. Procesul de evaporare este mai rapid.