O reteta simpla, gustoasa si de efect, de la o prietetena draga!
Pentru Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta ai nevoie de ingredientele urmatoare: ulei, zahar, faina, suc fanta, praf budinca.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Pregatim foile:
Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii.
Foile se coc repede, asa ca tebuie sa stam pe langa cuptor. Le scoatem cand incep sa se rumeneasca usor.
Crema:
Punem 500ml Fanta cu cele 10 linguri zahar la fiert. Separat amestecam praful de budinca cu 200ml Fanta.
Cand sucul incepe sa fiarba, se toarna amestecul de budinca si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.
Crema se lasa la racorit bine, apoi se umplu foile. Deasupra se rade ciocolata alba.
Eu am lasat prajitura acoperita, pana a doua zi ca sa se fragezeasca foile si am taiat-o in romburi.
Sper sa va placa aceasta reteta!
1
Pentru a mentine foile drepte, eu am asezat o tava peste ele. Am copt foile pe o tava cu dimensiunile 28/38 cm