Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

de oanapl in Prajituri, 2 Mar 2024 | 2746 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Se poate încerca cu orice fruct vă place.
Am invitat niște prieteni pe la noi și deoarece timpul era scurt m-am gândit să pregătesc această prăjitură. Se pregătește foarte ușor și a fost pe placul musafirilor.
Pentru Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, faina, branza vaci, gris, afine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine
  • pentru blat:
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră cu gust de lămâie
  • 13 linguri lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • pentru umplutură:
  • 700 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr măcinat
  • esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș
  • 100 g afine
  • 40 g alune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun afinele și se amestecă totul cu o spatulă și se lasă deoparte.

Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul pudră până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt.

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziția de aluat, se presară jumătate din alunele mărunțite și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.

Se porționează și se servește rece.

Vezi si reteta de Prajitura turnata cu mere si crema de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Flan cu dovleac si sos caramel