Am norocul sa locuiesc intr-o tara unde avem peste proaspat la discretie de multe feluri si calitate pe masura. Si bucataria mediteraneana e una din cele mai sanatoase si delicioase. Mie mi-a cazt cu tronc pestele asta -raza (raia). E un fel de mancare ca o supa mai deasa, dar uneori se mananca ca si fel principal. Eu a folosit peste raza, dar puteti incerca alt tip de peste mai gras.
Pentru Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, cartofi, ceapa, rosii, ardei.
Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)
Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si cartofii si ii taiem felii mai groase.
Ceapa se curata si se taie felii, ardeii la fel si usturoiul feliute si el.
Intr-o cratita punem un strat de cartofi, presaram ceapa, ardei, usturoi si rosii (am avut rosii cherry si din conserva, am amestecat; presaram cu putin patrunjel verde, pasta de rosii, sare, piper si ulei de masline. Asezam pestele deasupra, apoi mai punem un strat de cartofi + rosii + sare + ardei si ardei iute; presaram iar cu patrunjel verde si stropim cu ulei de masline .
Turnam apa calduta pana acopera usor, apoi dam la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi reducem focul si lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute (pana se inmoaie cartofii).
E bun cu paine tare sau prajita si usturoi.
E important sa nu amestecam in mancare, servim cu grija in farfurie.
Vezi si reteta de Peste cu curry.
1
Optional eu am fiert fasole verde separat si am adaugat in cratita la final cand a fost deja fiarta.