Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana

de RODIMUR in Ciorbe, 12 Mar 2024 | 1817 vizualizari

 

Mai sunt câteva săptămâni până ce verdețurile aromate și gustoase vor învada piețele și până atunci m-am gândit să postez această rețetă, făcută în urmă cu mai mult de un an, în așteptarea acestora.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.
Pentru Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana sunt necesare ingredientele urmatoare: radacinoase, ceapa, cartofi, rosii, marar, loboda, bors.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana 
  • 4-5 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1/2 țelină mijlocie
  • 2 cepe galbene mici
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii
  • 7-8 cartofi roz
  • sare extrafină
  • piper măcinat
  • 1 litru de borș natural
  • 2 legături de frunze de pătrunjel
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de lobodă
  • 1 legătură de leuștean
  • smântână (facultativ)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana:

Iata cum se prepara Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana 

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Din când în când se culege spuma care se formează la suprafața oalei.

Se curăță cepele, se taie mărunt și se călesc ușor, până ce se transparentizează. Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapă călită, iar la urmă, cine dorește, poate adăuga usturoiul spălat și tăiat mărunt. Se ia tigaia de pe foc când apa lăsată de roșii a scăzut.

Se curăță cartofii se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, atunci când acestea sunt fierte pe jumătate. După două-trei clocote se adaugă ceapa călită cu roșiile tăiate  cubulețe și se mai lasă oala pe foc încă două trei clocote.

Se adaugă borșul, se condimentează după gust cu sare și piper și la urmă, după ce se oprește focul de la aragaz, se adaugă verdețurile, spălate, zvântate și tăiate mărunt. 

Se pune capacul pe oala cu borș și se lasă 10-15 minute, după care poate fi servit. Cine dorește, poate adăuga smântână. Fără smântână, borșul este de post.

Vezi si reteta de Ciorba de loboda cu stevie.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz care nu se sfărâmițează ușor la fierbere.

2

Mai întâi fierbeți rădăcinoasele pe jumătate, după care adăugați cartofii tăiați cubulețe.

3

Adăugați verdețurile, spălate și mărunțite, după ce ați luat oala de pe foc.

4

Înainte de servire, lăsați borșul ”să se odihnească” timp de 10-15 minute.

5

Cine dorește, poate adăuga smântână în acest borș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

16.03.2024, 21:25

Sanatate curata pentru organism, nu mai spun de gustul bun.

Rocsi 1

19.03.2024, 20:17

Este un bors tare, tare gustos!

Panacris 1

02.04.2024, 11:53

O dată pe an merge și la noi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun