Fara gluten, low carb.
Foarte bun, gustul năutului este foarte discret, puteți adăuga mai mult „zahăr” daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/chec-cu-faina-de-naut-faina-de-cocos-si.html
Pentru Reteta de chec cu faina de naut, faina de cocos si ciocolata neagra ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina de cocos, faina de naut, unt, lapte, crema, ciocolata, indulcitor.
Iata cum se prepara Reteta de chec cu faina de naut, faina de cocos si ciocolata neagra
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma si se lasa deoparte.
Topim ciocolata cu untul la bain-marie.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Se amestecă gălbenușurile cu îndulcitorul sau zaharum 5 minute, se adaugă ciocolata topită și răcită.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se adauga laptele si smantana si se amesteca.
Incorporati usor albusurile cu o spatula.
Adăugați 15 migdale și amestecați.
Se toarna intr-o forma de chec unsa, se decoreaza cu restul de migdale si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Tăiați-l în felii nu prea subțiri odată bine răcit!