Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut.
Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten.
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html
Pentru Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca sunt necesare cateva ingrediente: faina de naut, ulei de masline, ceapa, usturoi si masline.
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.
Lasati deoparte timp de 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.
Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .
Depuneti deasupra ceapa si usturoiul, decorati cu maslinele.
Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.
Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.
Serviti!
1
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.