Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 14 Mar 2024 | 2720 vizualizari

 

Daca va place cafeaua, daca va plac fructele de padure, acest tort o sa vi se para de vis, o combinatie ce nu se rateaza, nu se refuza. Din dorinta de a folosi niste fructe de padure din congelator, a iesit acest tort minunat. Si pentru ca iubim aroma de cafea, cel putin in dulciuri mi se pare grozava, m-am gandit sa combin cele doua arome si a iesit o nebunie de tort. Este un tort pregatit cu indulcitor natural, rulourile de pe margine sunt cu zahar, dar imi doream sa le folosesc pentru ca mai aveau cateva zile si expirau, dar daca il doriti in totalitate fara zahar, renuntati la rulouri si il decorati dupa plac. Si da, nu sunt puse drept rulourile, desi la inceput le-am asezat drept, dar Roxanei, adica eu, nu ii ies lucrurile drepte niciodata! 😂😂😂 Eu nu stiu sa tai prajituri drepte, felii de tort, nu stiu sa intind cremele la linie si tot asa! 
Pentru Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, indulcitor,crema branza, fructe de padure, smantana, cafea, lapte, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padurePentru blat:
  • Pentru crema de fructe de padure: Pentru crema de cafea:
  • 6 oua
  • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
  • 40 ml ulei
  • 100 gr crema de branza
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura indulcitor cu vanilie (sau zahar vanilat)
  • 100 ml cafea preparata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • 50 gr unt
  • 1/2 borcan crema coffeenella (sau nutella)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Blatul:

Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza. Adaugati cacaoa, faina si praful de copt, cernute. La final puneti esenta de rom. Adaugati bezeaua peste galbenusuri, in doua transe, amestecati usor cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. Procedati la fel si cu celelalte doua. Le lasati sa se raceasca.

Crema de fructe de padure: Intr-un vas amestecati fructele de padure, indulcitorul si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 5 minute, amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste fructe, amestecati bine pana se ingroasa. Dati deoparte, lasati sa se raceasca. Mixati frisca rece, pana prinde putin volum, adaugati jeleul de fructe rece, indulcitorul cu vanilie si mixati pana crema devine spumoasa. O dati la rece pana o folositi.

Crema de cafea: Intr-o cratita puneti cafeaua, laptele, indulcitorul si amidonul O transferati pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa.  O luati de pe foc, adaugati untul si il incorporati amestecand bine cu un tel. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati 1 minut, adaugati crema coffenella, mixati bine. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti 2-3 linguri crema de cafea, o nivelati, apoi jumatate din crema de fructe si o nivelati. Asezati foaie de blat, iar 2-3 linguri crema de cafea, nivelati, cealalta jumatate de crema de fructe. Nivelati si asezati ultima foaie. Puneti crema de cafea deasupra (mai opriti 2 linguri) si o nivelati. Acoperiti tortul il dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. Scoateti tortul din frigider, indepartati inelul. Cu cele doua linguri de crema de cafea, ungeti marginea, apoi asezati rulourile unul langa altul. Se portioneaza si se serveste!

Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tort cu cafea, nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

16.03.2024, 21:23

Rocsu, daca ai pus cafea, mananc si in diagonala )) Subscriu la ce a zis Cleme Arata minunat!

Ksenya 1

20.03.2024, 14:07

arata tare bine

Panacris 1

02.04.2024, 11:50

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, cafea si piscoturi