Salut, bucătarași! Astăzi ne aventurăm într-o combinație delicioasă și, hai să recunoaștem, puțin neobișnuită: Humus cu Leurdă! 🌿
După ce am aflat de Andra Mihail, în una din rețetele anterioare, cum se face cu pesto-ul de leurdă, am zis să mergem mai departe și să-l includem într-o rețetă surprinzătoare.
Pentru rețeta de Humus cu leurdă ai nevoie de câteva ingrediente: năut, pesto de leurdă, tahini, ulei de măsline, zeamă de lămâie.
Iată cum se prepară rețeta de humus cu leurdă:
Pentru ca humusul să iasă fin și cremos, ideal ar fi să îl curățați de coaja rămasă după fiert.
Dacă nu doriți, săriți peste acest pas.
Năutul se pune într-un blender, se adaugă câteva linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, pastă de susan (tahini), sare, piper, puțină apă de la năutul fiert. Se pulsează de câteva ori ca să se amestece, apoi adăugăm 2 - 3 lg de pesto (după gust). Se mixează din nou până se obține o pastă cremoasa și fină.
Humul se transferă într-un vas adânc, se stropește cu ulei de măsline, zeamă de lămâie.
Se servește pe pâine prăjită sau după preferințe.
Simplu, ușor și gustos!
Vezi si reteta de Humus cu avocado.