Nu am gatit creier de muuulti ani. Si ca sa il improspatez pe al meu😁 am dat navala pe Bucataras. Aici, m-a impresionat creierul Oaneipl si al Constelatieileu. 😍🤩 Va multumesc!
Pentru Reteta de creier de porc pane ai nevoie de cateva ingrediente: creier porc, oua, pesmet, faina si condimente.
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane
Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora.
L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand sa elimin eventualele oscioare.
Am pus apoi un vas cu apa la fiert, cam un litru si jumatate, am adaugat o lingurita plina cu sare, foaia de dafin, cimbrul, apoi am adaugat creierul.
Am lasat sa fiarba 3 minute de cand a inceput apa sa clocoteasca. L-am scos cu o paleta si l-am asezat intr-o strecuratoare.
Mi-am pregatit apoi, trei vase: unul cu ouale batute cu putina sare, unul cu pesmet si unul cu faina.
Cand s-au racit bucatile de creier, le-am presarat cu piper, le-am trecut prin faina, prin ou, apoi prin pesmet si le-am asezat pe o farfurie. Am luat apoi bucatile una cate una, le-am trecut din nou prin ouale batute si le-am prajit in uleiul fierbinte, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le-am scos frumos si le-am asezat pe prosoape de hartie.
Noua ne-a placut aceasta reteta, mai ales sotului meu, ca doar el a venit cu materia prima.😄
Pofta buna!
Vezi si reteta de Creier pane.