A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de vinete cu oua fierte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop. Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ]. Vinetele se pun 10 minute...Citeste continuarea

Cotlet de mistret cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, nuci si mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora. Pentru...Citeste continuarea

Desert tort cu clatite si capsuni

Postat de: sufletista in Torturi

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca...Citeste continuarea

Desert Alba ca zapada fara coacere

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit.  Dacă fructele sunt...Citeste continuarea

Aperitiv gustari caprese cu ou posat

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se marunteste telemeaua cu furculita. Se amesteca cu mozzarella rasa, crema de branza, smantana, iaurtul, 5 oua , bicarbonatul, sare si piper. Daca telemeua este prea sarata, atunci nu mai puneti...Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...Citeste continuarea

Paine integrala cu seminte si tarate

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan. Adaugam apa calduta,...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese

Postat de: Oana in Torturi

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac,...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Mennen

Postat de: dantes in Vita

Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii...Citeste continuarea

Desert negresa cu visine, nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de nuci si...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea

Gem de zmeura fara samburi

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea...Citeste continuarea

Desert inghetata de portocale,...

Postat de: Meea in Dulciuri

           Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă.           Lăsăm apoi siropul la...Citeste continuarea

Sandwich prajit

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Feliile de paine le ungem cu unt. Asezam felii de salam, cascaval, castravetii, salata.  Impachetam fiecare sandvis. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, cascavalul ras si condimente...Citeste continuarea

Aperitiv reteta de preparare a...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, adaugam branza de vaci, telemeaua data prin razatoare, amestecam bine. Adaugam ouale, verdeturile tocate, grisul, condimente dupa gust....Citeste continuarea

Smoothie de capsuni, banane și kiwi

Postat de: AdrianUdrea in Love Smoothies

Capsunile se spala, se curata de codite si se adauga in recipientul blenderului. Kiwi se curata, se feliaza și se adauga peste capsunile din blender. Banana se curata, se rupe in bucati si...Citeste continuarea

Spaghetti cu sos ragu de pui si...

Postat de: madi_marin in Spaghete

Pulpele de pui se pun la fiert, în apă rece. Când sunt gata, se scot la răcit, iar în supa obţinută, se pun pastele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj....Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150...Citeste continuarea

Desert zambareti glazurati

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Biscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se...Citeste continuarea

Trufandale - Pastai prajite, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor in staniol

Postat de: Adrian2016 in Pastrav

       Am spalat bine pestele si l-am curatat pe interior, de impuritati. Intr-un castron, am frecat untul cu condimentele si cu usturoiul pisat si am umplut pestele....Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca...Citeste continuarea

Chiftele din peste

Postat de: dantes in Peste

Pestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine...Citeste continuarea

Aperitiv oua cu branza de burduf si...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Branza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...Citeste continuarea

Desert prajitura Mimi

Postat de: iri_love in Prajituri

Folie: Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va...Citeste continuarea

Orez cu legume si rosii rascopt la...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala. Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline. Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute...Citeste continuarea

Salata din piept de pui cu ciuperci

Postat de: iri_love in Salate

Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde. Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu...Citeste continuarea

Desert biscuiti de casa cu gem de...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde....Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: CameliaComan in Dulceata / Gem

Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine.  Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de...Citeste continuarea

Reteta rapida si delicioasa de supa...

Postat de: Valclaudia in Supe

Preparare Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa Legumele se curata si se spala bine. Taiem morcovii, telina, pastarnacul bucati, dupa marimea dorita....Citeste continuarea

Foietaj cu broccoli si conopida

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o...Citeste continuarea

Spaghete cu ficatei

Postat de: sufletista in Spaghete

Spalam bine pipotele si ficateii, le punem intr-o tigaie, cu apa cat sa le acopere, impreuna cu sare si piper. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, le clatim putin, dupa care le prajim in ulei...Citeste continuarea

Snitele de pui cu cascaval

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul...Citeste continuarea

Cartofi noi copti cu rosii cherry...

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Roşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se...Citeste continuarea

Trufandale - Cartofi noi cu salata...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti ingredientele uscate . Cerni faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza...Citeste continuarea

Spanac cu smantana si cascaval

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Spanacul spalat bine, il tocam marunt, il punem intr-o tigaie cu 2 cani de apa si 3 linguri ulei de masline. Il fierbem pana ce scade apa, amestecand din cand in cand, cand a scazut apa,...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea

Tarta cu carne de curcan si broccoli

Postat de: oanapl in Curcan

Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot...Citeste continuarea

Desert la cupa cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, pregatim crema. Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]