Unul dintre cele mai bune sosuri de branza mancate vreodata !!!! Reteta am preluat-o de la Bya Ralu care la randul ei a preluat-o de la Merisor :) ... Clar este ca merita incercat !
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie.
Incepem apoi prepararea sosului de branza:
Ardeiul il spalam, il taiem in doua pe lung, indepartam cotorul, nervurile si semintele si il taiem cuburi mici.
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam cateva linguri cu apa si lasam la calit la foc potrivit, pana ce apa s-a evaporat.
Adaugam apoi branza, smantana si la final, parmezanul amestecand usor. Lasam 2-3 minute la foc mic.
Adaugam chiftelutele in sosul de branza si amestecam, lasand totul la foc mic pentru 1-2 minute. Potrivim de sare si piper.
Se serveste cald presarat cu ptrunjel proaspat tocat.
Pofta buna !
1
Bya a folosit 1 cutie de branza pufoasa cu verdeturi Delaco.
2
Daca nu gasiti carne tocata de carnati, e de ajuns sa cumparati carnati gata preparati, indepartati pielita si din compozitie formati chiftelute.