Un desert usor, de vara !
Pentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda detasabila. Presam usor compozitia de biscuiti si introducem tava la rece.
Pentru jeleul de visine, punem pe foc visinele cu zaharul si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si amidonul amestecat cu 2 -3 linguri de apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.
Mixam frisca. Amestecam cele 2 linguri de fineti cu 3-4 linguri de frisca batuta si distribuim compozitia peste biscuiti. Introducem din nou la rece.
Oprim cateva linguri din frisca pentru ornat, iar restul de frisca il amestecam cu iaurtul si visinele din jeleu (separam din jeleu fructele de lichid).
Distribuim aceasta compozitie peste cea de fineti. Incalzim putin jeleul ramas fara fructe si adaugam gelatina.
Ornam desertul cu frisca, visine si jeleul de visine.
1
Puteti adauga gelatina in crema cu fineti sau cea cu iaurt. daca va ies mai subtiri.
2
Puteti adauga zahar pudra in crema cu iaurt daca doriti un desert mai dulce.