Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant pentru dulceturi rapide si sanatoase asa ca l-am folosit.
Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.
Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.
Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant, caisata si apa si am pus pe foc mic. Am amestecat pana s-a topit zaharul. Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.
Le intoarcem si le lasam la racit.
Se pastreaza in camara si se consuma, in cateva zile de la data deschiderii.