Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina, mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
Sa te lingi pe degete.
Cu esenta de "mai vreau".
Zis si facut!
Mai ai nevoie de :
Zarzarele le speli si le scoti samburii.
Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.
Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.
Lasi la rece peste noapte.
Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).
Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.
Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.
Dar nu uita sa o degusti mai intai...
Sa aveti spor!
1
facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.