Dulceata de zarzare cu pepene galben

de amalia01 in Dulceata / Gem, 18 Iul 2017 | 2438 vizualizari

 

Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina, mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
Sa te lingi pe degete.
Cu esenta de "mai vreau".
Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar

Mai ai nevoie de :

  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zarzare cu pepene galben:

Zarzarele le speli si le scoti samburii.

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.

Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Lasi la rece peste noapte.

Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).

Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.

Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.

Dar nu uita sa o degusti mai intai...

 

Sa aveti spor!

 

TIPS-URI

1

facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zarzare cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rubarba