Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR in Prajituri, 19 Iul 2017 | 14563 vizualizari

 

Prăjitura se numește Lămâița, pentru că este cu cremă de lămâie și este foarte pufoasă, aromată și dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 ouă
  • 150 grame zahăr tos fin
  • 150 grame făină albă
  • 1 plic vanilie
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • Pentru cremă
  • 5 ouă
  • 175 grame zahăr tos fin
  • 1 plic vanilie
  • 1 pachet de unt (200 grame)
  • zeama de la 2 lămâi
  • Pentru decor
  • nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lamaita:

Pentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna. După ce zahărul s-a topit, se adaugă și făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă, lingura de ulei.

Se toarnă compoziția pentru blat într-o tavă dreptunghiulară, prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc potrivit.

Între timp se face crema. Ouăle se mixează bine cu vanilia și cu zahărul și apoi se pun la bain-marie. Se continuă mixarea până ce compoziția se îngroașă. Atunci se ia vasul cu această compoziție și se lasă la răcit.

Când compoziția s-a răcit, se adaugă zeama de la două lămâi și apoi se încorporează untul.

După ce s-a uniformizat această compoziție, se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, ca să se întărească.

Între timp, se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit.

Când s-a răcit blatul, se scoate crema întărită din frigider și se întinde pe el, uniform. Se taie capetele prăjiturii de jur împrejur, se decorează prăjitura cu nucă de cocos și se porționează, după care se pune într-un vas închis ermetic, în frigider.

TIPS-URI

1

Aveți grijă la încorporarea făinii în compoziția pentru blat, ca să nu se formeze cocoloașe.

2

 Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie ușor de încorporat.

3

Nu încorporați untul înainte ca gălbenușurile să fie răcite.

4

Nu întindeți crema pe blat decât după ce s-a răcit/întărit în frigider.

5

Blatul trebuie să fie rece când întindeți crema pe el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)