Paine de casa

de RODIMUR in Piine, 21 Iul 2017 | 4449 vizualizari

 

Chiar dacă au apărut aparate de făcut pâine, tot mai bună mi se pare pâinea făcută în casă, care e puțin mai alintată, cu ingrediente mai multe, decât cea din comerț. 
Din ingredientele de mai jos am făcut o pâine la tavă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină albă de calitate
  • 1 ou
  • 20-25 grame drojdie de bere
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr tos fin
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
  • ulei pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina.

Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă, încorporând progresiv toată făina și uniformizând compoziția.

După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, frământând mereu.

Când s-a încorporat și uleiul, iar aluatul este elastic și ferm, se lasă în vasul acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină, se porționează în două bucăți care se fac șuvițe și se împletesc simplu. Capetele împletiturii se ascund dedesubt și pâinea se așează în tava unsă bine cu ulei, lăsându-se încă 10-15 minute să mai crească, la căldură.

După acest interval de timp, se unge pâinea cu un ou bătut spumă și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-a rumenit, scoateți pâinea din cuptor, lăsați-o să se răcorească bine, după care poate fi feliată și servită.

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Drojdia trebuie să fie proaspătă, pentru ca aluatul să crească frumos.

3

Folosiți lapte cald, nu fierbinte.

4

Aluatul pentru pâine nu trebuie frământat la fel de mult ca aluatul pentru cozonac (care e mai greu, având mai multe ingrediente).

5

Aluatul trebuie să stea la căldură, ca să crească frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa